شمشیرهای ژاپنی برخلاف اغلب شمشیرهای دیگر، دارای جزئیات فراوان هستند، این جزئیات اگرچه در تمامی شمشیرها وجود ندارند و با سلیقه ی آهنگر و نظر صاحب تیغه طراحی و اجرا می شوند، اما هیچکدام غیر ضروری نیستند و با توجه به کاربری شمشیر می توانند بسیار مفید باشند. از جملهی این قسمت ها می توان به تسوبا، کاشیرا، فوچی، هاباکی، کوجیری، کونای، منوکی و... اشاره کرد. در کارگاه ما تمامی نمونه ها قابل شخصی سازی اند و این عمل در دو سطح معمولی و حرفهای انجام می شود. شمشیرهای سری Ltd، DMC و شمشیرهای با تیغهی دارای هامون امکان شخصی سازی قسمت های متعددی را دارا هستند، در حالی که برای سایر نمونه ها (Pro و Basic) تنها امکان شخصی سازی قسمت های اصلی شمشیر در نظر گرفته شده است.
در ادامه به بررسی قسمت های قابل شخصی سازی می پردازیم و در انتها نیز فرم شخصی سازی را قرار دادهایم. در صورت تصمیم به تغییر در کوشیرای پیشنهادی ما می بایست فرم شخصی سازی را پس از ثبت سفارش تکمیل و دکمه ی ثبت را بزنید تا ما شمشیری خاص و یکتا برایتان بسازیم!
طرح نوک تیغه یا کیساکی. این قسمت از شمشیر به چند شکل طراحی می شود که هر کدام در دوران خاصی محبوب تر بودند. "او" و "کو" در زبان ژاپنی برای اشاره به بلند و کوتاه استفاده می شوند. طول او-کیساکی به 7 تا 8 سانتی متر می رسد و کو-کیساکی مقداری بین 2 تا 3 سانتی متر دارد. اغلب شمشیرهای ژاپنی امروزه با تیغهی چو-کیساکی ساخته می شوند که طولی متوسط و حدود 4 تا 5 سانتی متر دارد. سایر طرحهای کیساکی با توجه به نام و شکلشان طراحی شدهاند. برای مثال Ikubi-Kissaki با توجه به معنای آن گردنِ گراز نام دارد. در این مدل عرض تیغه از طول کیساکی بیشتر است. Kamasso-Kissaki و نوع بلندتر آن نیز شیبی مستقیم و تقریبا بدون انحنا دارند.
طرح پشت تیغه یا مونه. انواع مونه با توجه به شکل آنها نامگذاری شده اند. Iori-Mune پشت شمشیر به شکل مثلث متساوی الاضلاع ساخته می شود و امروزه اغلب شمشیرهای ژاپنی به این شکل ساخته می شوند. در مدل Maru-Mune طرحی ست که در آن پشت تیغه به شکل منحنی ایجاد می شود و Kaku-Mune کاملن تخت است. مدل Mitsu-Mune نیز با دو راس در بالا و به شکل چهار ضلعی ساخته می شود.
طرح مقطع تیغه یا زوکوری. شمشیرهای ژاپنی در ابتدا با تیغه هایی عریض ساخته می شدند تا شمشیر قدرت کافی برای مقابله با زره های مغول ها را داشته باشد، آنها در آن زمان شیاری روی تیغه ایجاد می کردند تا وزن تیغه سبک شود. در سالهای پس از دوران کاماکورا آهنگران عرض تیغهها را کاهش دادند، تا سلاح مناسب حرکات سریع تر باشد. در تصویر زیر سه مدل از انواع زوکوری قرار داده شده و شما می توانید نوع مورد نظرِ خود را انتخاب کنید.
بندهای روی شمشیر علاوه بر آنکه برای بستن شمشیر به کمربند، و حتی بستن دستهای مهاجم پس از مغلوب کردن وی به کار می روند، با رنگ ها و نوع بسته شدنشان روی شمشیر می توانند نمایانگر وضعیتی خاص باشند. در تصویر زیر تعدادی از رنگ های موجود بندهای شمشیر (تسوکا-ایتو و ساگئو) قرار گرفته اند که شما می توانید از میان آنها انتخاب کنید.
پس از مطالعه ی دقیق مطالب ذکر شده، فرم زیر را به دقت تکمیل کنید و در نهایت آن را ثبت کنید. در غیر اینصورت شمشیر شما با کوشیرای (اجزای شمشیر، لباسِ تیغه) پیش فرض (همانند تصاویر محصول) آماده خواهد شد. توجه نمایید تنها فرمهایی ترتیب اثر داده خواهند شد که پس از ثبت سفارش و وارد نمودن شماره پیگیری در فیلد مربوطه تکمیل شده باشند.
توجه: تکمیل این فرم به تنهایی (و عدم ثبت سفارش در فروشگاه و پرداخت ملبغ) به منزله تکمیل خرید نیست.
تسوبا به قسمتی از شمشیرهای ژاپنی گفته می شود که مسئولیت حفاظت از دستِ مبارز و دسته (تسوکا) شمشیر را دارد. تسوبا علاوه بر تاثیر در بالانسِ شمشیر، موجب می شود در صورت برخوردِ تیغه ها به یکدیگر، دستِ ها آسیب نبینند. لیست تسوباهای کارگاه ما را در زیر مشاهده می نمایید.